Hoogste loonstijging ooit afgesproken in de cao Bouw & Infra

15/06/2022

 

De vakbonden en de werkgevers in de bouw hebben maandag 13 juni een onderhandelaars akkoord bereikt voor de ruim 110.000 werknemers die vallen onder de cao Bouw & Infra. Als vakbondsleden en de achterban van de werkgevers akkoord gaan, wordt de hoogste loonsverhoging ooit in deze cao uitbetaald: 5%.

De nieuwe cao wordt afgesloten voor een periode van 1 jaar en loopt van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023. De wens en noodzaak om duidelijkheid en zekerheid te bieden voor werkgevers en werknemers in deze onrustige periode vol uitdagingen als de woningbouwopgave, de energietransitie en arbeidsmarktkrapte, leidde tot dit snelle akkoord. 

 

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

George Raessens, voorzitter werkgeversdelegatie: ‘Juist nu willen cao-partijen afspraken maken die helpen waar dat kan. Er zijn werknemers die het echt lastig hebben. Werkgevers zien dit. De cao-partijen hebben gekozen voor deze snelle en duidelijke oplossing. We laten daarmee zien dat we gezamenlijk de verantwoordelijkheid nemen in deze moeilijke periode. En we bevestigen, in tijden van arbeidsmarktkrapte, dat de bouw & infra een aantrekkelijke sector is en blijft om in te werken.

 

Past bij hoge inflatie

Hans Crombeen, bestuurder FNV Bouwen en Wonen: ‘Het is een loonsverhoging die nooit eerder is betaald aan de werknemers in de bouw & infra. Het past bij de hoge inflatie waardoor werknemers steeds meer moeite hebben om in hun levensonderhoud te voorzien. Wij zijn blij met dit snelle akkoord omdat het betekent dat de werknemers die loonsverhoging ook krijgen als zij die nodig hebben.’ 

 

Korte klap

Gijs Lokhorst, bestuurder CNV Vakmensen: ‘Door deze korte klap en het uitblijven van maandenlange onderhandelingen, wordt de eerste verhoging van 2,5% uitbetaald op 1 januari 2023 in plaats van maanden later. 1 juli 2023 volgt de tweede 2,5%. Dat biedt duidelijkheid voor werknemers, maar ook voor de werkgevers in deze onzekere tijden.’

 

Inbreng vanuit de leden

Chris van Veldhuizen, directeur-bestuurder HZC: ‘het is een voor deze periode goed akkoord, waar de inbreng van leden vanuit de achterban van alle bonden meegenomen en gehoord is. Ook HZC-leden hebben op uitvraag vóóraf hun punten en wensen in kunnen brengen en daar in ruime mate gebruik van gemaakt. In deze reacties lag een duidelijke prioriteit op een meer dan gemiddelde loonsverhoging. Dat maakt dit akkoord extra tevredenstellend en het onderschrijft daarmee het nieuwe HZC-motto: SAMEN = BETER VOOR JOU’.