Rob Wijker (GP Groot) winnaar Piet van der Zouwenprijs

23/06/2022

Op 22 juni jl. werd machinist en HZC-lid Rob Wijker – werkzaam bij GP Groot uit Heiloo  - compleet verrast tijdens zijn werk in Amsterdam met de uitreiking van Piet van der Zouwenprijs. Rob won deze prijs als deelnemer aan de Machinisten Scholings Dagen (MSD).

Op 21 en 22 april van dit jaar organiseerde de vakgroep Grondwerk van Bouwend Nederland, samen met HZC en SOMA Bedrijfsopleidingen de inmiddels traditionele Machinisten Scholings Dagen. Om na te gaan of de kennis, die tijdens de workshops op de MSD wordt overgebracht goed tot de ruim 150 deelnemers doordringt, wordt een prijsvraag gehouden. Uit de goede inzenders wordt de winnaar getrokken, die dan de Piet van der Zouwenprijs (een miniatuurgraafmachine) ontvangt.


Persoonlijk overhandigd

Samen met Piet van der Zouwen (oud-bestuurder van HZC) en Chris van Veldhuizen (directeur van HZC) reed Charles Verheyen (secretaris van de vakgroep Grondwerk) naar hartje Amsterdam om de winnaar bij een stralende zon te verrassen met deze prijs, die door Piet van der Zouwen persoonlijk werd overhandigd.

Het hele team van GP Groot dat ter plekke werkt was vlak van tevoren geïnformeerd dat Rob de prijs zou gaan krijgen maar Rob zelf wist nergens van. Rob was zeer verrast en uiteraard erg blij  met deze prijs: hij vertelde dat hij onlangs nog eens had nagekeken of de winnaar al bekend was, niet wetend dat hij het zélf zou zijn………

Rob is al ruim 30 jaar lid van HZC en is daar super trots op. De MSD ervaart Rob als heel leerzaam en leuk, en hoopt volgend jaar (bij de 30e editie!) weer aanwezig te kunnen zijn.