Test je stresslevel

17/10/2022

Misschien zit je alweer een tijd in een (hele) drukke periode. Er is een tekort aan personeel, veel werk te doen. Thuis heb je vast ook nog wat te doen. Maar hoe staat het eigenlijk met je stresslevel?

 

Meten is weten! Via Volandis kun je een stress-test doen. Het invullen van de test duurt maar een paar minuten. Heb je geen stress? Top, ga zo door. Heb je teveel stress? Hieronder kun je een aantal tips lezen wat jou zou kunnen helpen.

 

Tips

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om een teveel aan stress voor te zijn. En dus ook de heftige burn-out te voorkomen. 

 

Ontspanning

Na (in)spanning komt ontspanning. Het is belangrijk om na een periode van stress tijd te nemen om te ontspannen. Tijd doorbrengen met familie, vrienden kan ontspannend zijn. Maar bijvoorbeeld ook bewegen voor je plezier. Een rondje lopen met de hond kan al een goede stap zijn! Kijk vooral wat voor jou werkt. Soms duurt het even voordat je écht kunt ontspannen.

 

Regelmaat

Voor je lichaam is regelmaat erg goed. Zorg voor een goed ritme. Bouw vaste momenten in voor ontspanning, beweging, sociale contacten etc. Ook is het belangrijk om gezond te (blijven) eten en te zorgen dat je voldoende nachtrust krijgt!

 

Leer je grenzen kennen

Weet jij waar jouw grenzen liggen? Wanneer er te veel van je wordt gevraagd? Boosheid en irritatie kunnen een signaal zijn dat er over jouw grens wordt gegaan. Leer waar jouw grenzen liggen. Merk je dat dit gebeurt? Geef dit aan. 

 

Meer lezen over stress? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over stress en krijg je nóg meer tips.