Bedenk jij de nieuwe naam voor De Machinist?

03/11/2022

Ooit zijn we begonnen als dé bond voor machinisten. Logisch dus dat ons vakblad de naam De Machinist kreeg. Later mochten ook monteurs lid worden van de vereniging. Jarenlang was het HZC-lidmaatschap voorbehouden aan deze twee beroepsgroepen. De naam van ons blad bleef echter ongewijzigd.

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat HZC nu een nog bredere doelgroep heeft. Want niet alleen de machinist en de monteur kunnen lid worden, maar iedereen die in en rondom het team van de machinist werkt is welkom bij HZC. Dit kan dus ook de planner, de aanpikkelateur of de werkvoorbereider zijn, om maar eens een paar voorbeelden te noemen. Het wordt nu dus echt wel tijd om de naam van ons vakblad te veranderen.

De nieuwe naam willen we al vanaf het eerste nummer van 2023 gaan gebruiken. Omdat De Machinist het blad is van ons allemaal, dus ook van jou, willen we je graag betrekken bij het vinden van de perfecte naam. Kan jij een naam bedenken die duidelijk laat zien waarom en voor wie we er zijn? Eén waarin alle huidige en toekomstige leden zich kunnen herkennen?

We horen het graag van je! Laat ons voor 1 december 2022 weten wat volgens jou de allerbeste naam is voor ons vakblad. Dit doe je door een mail te sturen naar demachinist@hzc.nl. Uit de inzendingen zullen we de leukste namen selecteren. Daarna kunnen alle leden door middel van een poll op de website stemmen welke naam het beste past bij HZC. Wie weet staat de naam die jij bedenkt de komende jaren op de cover van (nu nog) de Machinist!