ZZP'ers die lid zijn van HZC kunnen korting krijgen op hun zorgverzekering

15/11/2022

Wist je dat je als HZC-ZZP lid korting kan krijgen via de collectieve zorgverzekering van ZZP Nederland? Lees er in dit artikel alles over!

Let wel even op dat je bij HZC geregistreerd moet zijn als ZZP-lid. Heb je dat nog niet aan ons doorgegeven? Doe dit dan snel via info@hzc.nl of bel 030-6006070.

 

ZZP'er kan collectief besparen

Op 12 november hebben ook de laatste zorgverzekeraars hun premies voor 2023 bekendgemaakt. Ook dit jaar worden alle zorgverzekeringen weer duurder, variërend van enkele euro’s tot wel 10 euro per maand. Zelfstandig ondernemers kunnen, door collectief voordeel op de aanvullende verzekeringen nog steeds flink besparen. Bij ZZP Nederland zijn kortingen tot 20% te behalen op aanvullende zorgverzekeringen.

 

Overstappen van verzekeraar kan lonen

Elke basisverzekering dekt precies dezelfde zorg. Een goedkopere basisverzekering betekent niet dat de dekking of de zorg minder goed is. Het is wel belangrijk dat je vooraf controleert of jouw zorgverzekeraar al jouw zorgverleners contracteert. Controleer dit op de site van de zorgverzekeraar van jouw keuze. Verschil is er ook in service; met een restitutiepolis heb je meer keuzevrijheid qua zorgverleners dan met een naturapolis. Daarnaast moeten zorgverzekeraars, voor de basisverzekering, iedereen accepteren zonder voorbehoud. Met andere woorden: een andere basisverzekering afsluiten kan lonen. Opzeggen moet voor 1 januari 2023, daarna heb je tot 31 januari de tijd om over te stappen.

 

Unieke voordelen verzekeraars

Naast het verschil in premie zijn er ook nog andere aspecten die kunnen meewegen in je keuze voor een bepaalde zorgverzekeraar. We zetten de unieke voordelen per collectieve zorgverzekeraar via ZZP Nederland voor je op een rij.

Collectieve zorgverzekering nog voordeliger
Je kunt als ondernemer, door gebruik te maken van een collectieve zorgverzekering, besparen op je premie. Vooral startende zelfstandigen, die voorheen gebruikmaakten van een werkgeverscollectief betalen vaak de volle premie terwijl er volop mogelijkheden zijn. Het collectief voordeel bedraagt tot 20% op de aanvullende verzekeringen. Daarnaast bieden collectieven vaak nog extra mogelijkheden, zoals meer fysiotherapie.

Ook voordeel te behalen bij eigen zorgverzekeraar
Ook zzp’ers die niet van zorgverzekeraar willen wisselen kunnen nog flink voordeel behalen, door aan te sluiten bij een collectief. Eenmaal aangesloten meld je dan bij je zorgverzekeraar dat je bent aangesloten bij een collectief. Dat kan zeer simpel door een telefoontje te plegen met je zorgverzekeraar en het collectiviteitsnummer van jouw collectief door te geven.

 

Collectief voordeel ZZP Nederland

ZZP Nederland biedt leden collectieve korting op aanvullende zorgverzekeringen van 7 verschillende zorgverzekeraars. Lees hier welke dat zijn, wat de inhoud van de verzekering is en hoe hoog de korting is.

 

Ga naar de website van ZZP-Nederland en check daar hoeveel korting je kan krijgen op jouw zorgverzekering!