De 5 meest gestelde vragen over de TCVT RA-app

Sinds 1 mei 2022 is de app van TCVT RA in gebruik genomen. De app vervangt de DSP-pas. Moet jouw TCVT-registratie binnenkort verlengd worden? Dan ga je met de app te maken krijgen. In dit artikel vind je de belangrijkste informatie.

 

Waar vind ik de app?

Heb je een Android-telefoon of een iPhone? Dan kun je via de appstore de app downloaden (XS-ID). Je kunt vervolgens inloggen met je User ID. Je User ID kun je vinden in de welkomstmail of op de achterkant van je DSP-pas.

Heb je geen smartphone? Geen probleem, de online omgeving is ook via een webbrowser te vinden. De online omgeving vind je op deze pagina. Kom je er niet uit met inloggen? Hier vind je een stappenplan dat je kunt volgen.

 

Wat staat er allemaal in de app?

Je ziet in een oogopslag al je ingevulde praktijkervaring en je bijscholing. Zo heb je altijd bij de hand wat je nodig hebt. Controleer ook regelmatig of hier al je praktijkervaring én bijscholing is bijgeschreven. Is dat niet zo? Vraag dan je werkgever om ervaring en bijscholing aan te vullen.

 

Kost de app (extra) geld?

Nee, bij het verlengen van je TCVT RA-registratie stap je kosteloos over op de app. De kosten van de app zijn al verwerkt in de uitgifte van de registratie.

 

Hoe zit het met de DSP-pas?

Vanaf 1 mei 2022 worden er geen DSP-passen meer verstrekt. Bij de verlenging van je TCVT RA-registratie kun je ter vervanging hiervan de app downloaden.

 

Is het voor mij als ZZP’er anders?

Ja en nee. Ook jij kunt gewoon gebruik maken van de app. Maar het is voor jou anders als ZZP’er dan voor een werknemer in loondienst. Je logt als ZZP’er in als werkgever. Zo kun jij je eigen praktijkervaring bijhouden.

 

Contact HZC

Heb je vragen over TCVT RA of over de situatie bij jou op het werk? De Servicedesk en de Rayonbestuurders staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Neem contact op met HZC via 030-6006070 of servicedesk@hzc.nl.