Extra 3% loonsverhoging voor werknemers in hoveniersbranche

15/12/2022

Namens de werkgevers in de branche heeft Koninklijke VHG besloten om een extra loonsverhoging van 3% te geven aan werknemers in de hoveniersbranche. De extra loonsverhoging wordt ingevoerd per 1 februari 2023. De werkgevers nemen dit initiatief vanwege de hoge inflatie en sterk stijgende energiekosten. 

 

Het afgelopen jaar heeft zich door de inflatie en stijgende energiekosten een unieke en onvoorziene situatie voorgedaan. Werkgevers in de hoveniersbranche nemen daarom hun verantwoordelijkheid door een extra verhoging te geven. De vakbonden waarderen dit initiatief van de werkgevers gedurende de lopende cao in de bedrijfstak.

Werkgevers voeren de extra loonsverhoging van 3% door per 1 februari 2023. Deze extra loonsverhoging komt bovenop de in 2021 en per september 2022 afgesproken verhoging van 2,5%.  De brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon worden al per 1 januari 2023 extra verhoogd. In totaal zal het wettelijk minimumloon per deze datum met totaal 10,15% verhoogd worden.

 

Bron: Groene Ruimte