3 dingen die je moet weten over het verlengen van je TCVT-RA pas

09/01/2023

Sinds 1 mei 2022 verstrekt TCVT-RA geen passen meer. In plaats daarvan kan door de machinist zelf de app XS-ID worden gedownload (de app vervangt de pas). De app moet gekoppeld zijn aan een 06-telefoonnummer. De app is een hulpmiddel; het officiële registratiedocument wordt als pdf per e-mail aan de machinist verzonden. Het document is ook te downloaden vanuit de eigen digitale omgeving. Lees meer over de app in het artikel De 5 meest gestelde vragen over de TCVT RA-app.

 

Verlengen na 5 jaar: zelf regelen!

Na 5 jaar verloopt de registratie van een machinist. Deze moet dan zelf uiterlijk 3 weken daarvoor een verlenging aanvragen. Dit gaat niet automatisch: TCVT-RA weet namelijk niet of een machinist de registratie wil verlengen.

 

De machinist kan op 3 manieren verlengen:

  • Opsturen per post (het adres staat op de voorkant van het boekje). Let op: maak een kopie van het boekje!
  • Scan en mail het boekje naar kantoor@tcvt-ra.nl (maximaal 6 MB).
  • Als alle informatie digitaal is bijgehouden: mail uw naam en geboortedatum naar kantoor@tcvt-ra.nl, met het verzoek tot verlenging.

Verlengen kost € 195,00 exclusief btw per registratie voor 5 jaar. Dit bedrag wordt in 2023 niet verhoogd.

 

Voordracht geslaagde kandidaat

Een kandidaat dit met goed gevolg examen heeft gedaan, ontvangt binnen 14 dagen een factuur met e-mail. Na betaling hiervan ontvangt de kandidaat per e-mail het officiële registratiedocument als pdf. De termijn van 14 dagen gaat in nadat TCVT-RA de voordracht van de exameninstelling heeft ontvangen. 

 

Bron: TCVT-RA