Informatiebijeenkomst over de invoering van het nieuwe pensioenstelsel

30/01/2023

Op donderdag 9 maart 2023 organiseert De Unie weer een informatiebijeenkomst over de invoering van het nieuwe pensioenstelsel. Ook nu doen we dit weer met de collega’s van onze vakcentrale VCP. We nodigen leden van VCP-bonden, waaronder HZC, uit om erbij te zijn in Culemborg, of via een livestream.

 

Eind 2019 is in het Pensioenakkoord afgesproken dat Nederland overgaat naar een nieuw pensioenstelsel. Kaders zijn toen gesteld en vervolgens is dit uitgewerkt in wetgeving. Eind vorig jaar heeft hierover in de Tweede Kamer besluitvorming plaatsgevonden. Hiermee is de basis gelegd voor het nieuwe stelsel. Waarschijnlijk is er ook draagvlak in de huidige Eerste Kamer. Tussen deze uitnodiging en onze bijeenkomst kan het zijn dat de Eerste Kamer erover stemt. Hoe dat ook loopt, wij willen je op 9 maart informeren over de vormen en de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. Op een begrijpelijke manier krijg je uitleg en is er ook ruimte voor het stellen van vragen. 

 

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

  • 10:00 uur Inloop bij De Unie in Culemborg,
  • 10:30 uur Start informatiesessie (incl. livestream),
  • 12:30 uur Geplande eindtijd (lunch voor aanwezigen).

Wanneer je deelneemt, ontvang je begin maart het programma. Kies je voor de livestream dan ontvang je begin maart ook de inloggegevens. 

 

Aanmelden kan via https://www.unie.nl/pensioeninformatiesessie-9-maart-2023-2