Wie bepaalt dat jij niet ziek bent?

14/02/2023

Wanneer jij je ziekmeldt mag jouw werkgever deze een ziekmelding niet weigeren. Ook mag hij niet zelfstandig oordelen dat geen sprake is van ziekte. Dat lijkt een open deur, maar het komt toch nog regelmatig voor dat werkgevers op de stoel van een arts gaan zitten.  En soms leidt dit zelfs tot een rechtszaak.

 

Het Hof Arnhem-Leeuwarden deelde het oordeel van de kantonrechter dat het niet aan de werkgever is om zich een medisch oordeel te vellen:

“Noch de private rechercheurs, noch de betrokken managers van werkgever noch haar advocaat zijn medici”, aldus het Hof. “Als werkgever een oordeel van de bedrijfsarts over de bevindingen van de private rechercheurs had willen vernemen, had het op haar weg gelegen concrete vragen naar aanleiding van dat rapport bij de bedrijfsarts neer te leggen. Dat heeft zij niet gedaan”.

 

Jouw werkgever is volgens de Arbeidsomstandighedenwet verplicht om een bedrijfsarts of arbodienst in te schakelen als een werknemer zich ziekmeldt. Wanneer dit niet wordt gedaan, om welke reden dan ook, moet jouw werkgever ervan uitgaan dat je wegens ziekte ongeschikt bent voor je werkzaamheden. Er heeft immers geen onderzoek door een arts plaatsgevonden en daardoor kan jouw ziekmelding niet beoordeeld worden. In 2015 stelde een kantonrechter in Amsterdam hierover het volgende:

Het komt voorshands voor risico van [werkgever] dat zij naar aanleiding van de ziekmelding (…) niet direct een Arbodienst en een bedrijfsarts heeft ingeschakeld, zoals zij op grond van de Regeling procesgang eerste en tweede ziektejaar had behoren te doen. Het was vervolgens aan de bedrijfsarts om [werknemer] voor het spreekuur op te roepen en informatie in te winnen bij haar behandelende artsen. Indien [werknemer] daaraan niet zou meewerken of indien de bedrijfsarts van mening zou zijn dat [werknemer] niet ziek was, komen de artikelen 7:629 lid 3 BW en verder in beeld, waarin sancties zijn opgenomen om een werknemer tot medewerking aan onderzoek en re-integratie te dwingen. Uit de overgelegde WhatsApp berichten van [werknemer] blijkt dat zij juist heeft aangedrongen op het inschakelen van een bedrijfsarts, zodat voorshands niet aannemelijk is dat zij is tekortgeschoten in de nakoming van haar re-integratieverplichtingen.

 

Wanneer jij je ziekmeldt, hoef je jouw werkgever geen bewijs te leveren van je ziekte. Ook hoef je geen verklaring van een huisarts of specialist te overhandigen. Je hoeft zelfs niet te vertellen wat de reden is van je ziekmelding. Je werkgever mag regels opstellen over de wijze waarop je je ziekmeldt, maar verder dan dat reikt zijn bevoegdheid niet. Zelfstandig oordelen of jij wel of niet ziek bent, of je ziekmelding zelfs weigeren, is dus niet toegestaan. Dit moet hij overlaten aan een bedrijfsarts, die hij volgens de wet zélf moet inschakelen.  

 

Kruipt jouw werkgever toch op de stoel van de arts wanneer jij je ziekmeldt, neem dan vooral contact op met onze Servicedesk voor advies of hulp via servicedesk@hzc.nl of bel 030-6006070.