Kennis opdoen over elektrisch en waterstof aangedreven machines

02/03/2023

 

Ben jij al helemaal bij op het gebied van moderne aandrijvingen? Of werk je momenteel op een elektrisch aangedreven machine en wil je meer weten over de aandrijftechniek? Dan hebben we goed nieuws voor je, want SOMA Bedrijfsopleidingen komt als eerste opleider met een cursus specifiek afgestemd op dit onderwerp. Na afronding van deze 8-daagse cursus ben je helemaal op de hoogte van de verschillende aandrijftechnieken en kan je vol zelfvertrouwen als monteur aan de slag.

Als monteur of geïnteresseerde machinist van een elektrisch of hybride werktuig is deze 8-daagse cursus wellicht een stap te ver. Speciaal voor deze groep wordt de cursus daarom ook in losse modules aangeboden. Je kunt kiezen uit 3 modules die elk 2 of 3 dagen duren.

 

Combinatie elektrisch en waterstof

In de praktijk wordt het bijna altijd als combinatie gebruikt. Waterstof gaat vooral over het opwekken van elektriciteit. Het fungeert als brandstofcel. Deze toepassing zien we nog niet heel veel in machines, dus SOMA Bedrijfsopleidingen loopt hiermee voorop. Tijdens de cursus worden, naast de achterliggende techniek, vooral aspecten als veiligheid, vervoer en opslag van waterstof behandeld. Aan iedereen die zich inschrijft voor deze cursus wordt een zelf in elkaar te zetten schaalmodel ter beschikking gesteld.

 

Het verschil met NEN 9140

Certificering volgens de norm NEN 9140 is verplicht om aan elektrische mobiele werktuigen te mogen werken. SOMA Bedrijfsopleidingen biedt deze 1-daagse cursus ook aan. De ervaring heeft geleerd dat deze cursus diepgang mist en daarom is deze 8-daagse cursus ontwikkeld.

 

Cursuslocatie

De cursus vindt plaats bij SOMA Bedrijfsopleidingen in Harderwijk. Hier zijn een elektrische wiellader, elektrische graafmachine en een hybride graafmachine aanwezig om praktijkervaring mee op te kunnen doen. Zelfs een unieke mini-graafmachine waarvan de hydraulische cilinders zijn vervangen door lineaire elektromotoren, genaamd GreenAid.

 

Startdata in 2023

Deze nieuwe cursus start dit jaar in maart, mei en september. Omdat de cursisten ook in de praktijk aan de slag gaan met machines is een maximum van 12 deelnemers per cursus vastgesteld. Wacht niet te lang met aanmelden, want de eerste datum in maart zit al vol. Voor de startdatum 12 mei en 16 september kan je je nog aanmelden. Kijk op de website somabedrijfsopleidingen.nl voor de actuele startdata en prijzen. Voor een voldoende grote groep behoort in-company ook tot de mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met een van de accountmanagers.

 

Over SOMA Bedrijfsopleidingen

SOMA Bedrijfsopleidingen is dé opleider voor de infrasector en het verticaal transport en bestaat al meer dan 75 jaar. SOMA Bedrijfsopleidingen verzorgt een breed scala aan opleidingen en kortdurende cursussen en trainingen voor volwassenen die al enige ervaring in de infrasector hebben. Het ontzorgen van werkgevers en werknemers op het gebied van scholing- en ontwikkelingsvragen staat centraal. SOMA Bedrijfsopleidingen is gevestigd op het Bouw & Infrapark in Harderwijk. Hier beschikken zij over een innovatief opleidingscentrum van 27 hectare waar ze tal van praktijk- en theorieopleidingen kunnen verzorgen. Daarnaast verzorgen ze in-company trainingen, cursussen op het gebied van duurzaamheid en maatwerk oplossingen.

 

SOMA Bedrijfsopleidingen

Ceintuurbaan 2, Harderwijk, NL

info@somabedrijfsopleidingen.nl

www.somabedrijfsopleidingen.nl

 

Machine op waterstof

 

Stroomwals