Wordt jouw pensioen nog geïndexeerd?

09/03/2023

In het verleden kon er door werkgevers gekozen worden om, in plaats van pensioenopbouw bij bpfBOUW, een pensioenverzekering af te sluiten bij een verzekeraar. Deze pensioenverzekering moest dan wel gelijkwaardig zijn aan de pensioenregeling van bpfBOUW.

Tot zo ver geen problemen. Ondertussen zijn de meeste regelingen bij de pensioenverzekeraar gestopt en is later de opbouw bij bpfBOUW weer begonnen. In de meeste gevallen is het pensioen dat is opgebouwd bij de pensioenverzekeraar blijven staan. En zijn er afspraken gemaakt over indexatie van het opgebouwde pensioen bij de pensioenverzekeraar.

 

Afspraken over indexaties

We merken dat werkgevers, nu er weer volop geïndexeerd wordt door bpfBOUW, uit alle macht proberen niet meer te indexeren. Maar dit kan niet zomaar! Er zijn in de meeste gevallen afspraken gemaakt over het verplicht indexeren van het pensioen.

Soms wordt er aan de werknemers gevraagd om schriftelijk akkoord te gaan met stopzetting van de indexatieregeling. Ons advies is, doe dit niet en neem eerst contact met ons op! Het kan ook zijn dat er niet om akkoord wordt gevraagd, maar dat het wordt medegedeeld. Ook dit kan niet zomaar.

 

Oproep

Heb jij een brief of e-mail gehad van je (oud) werkgever dat ze willen stoppen met indexeren? Of willen ze dat je iets ondertekent? Trek gelijk aan de bel! Meld je bij de HZC Servicedesk: servicedesk@hzc.nl of telefonisch: 030-6006070.