Voorwaarden zwaarwerkregeling cao beroepsgoederenvervoer (BGV) aangepast

14/03/2023

Jaarlijks wordt de zwaarwerkregeling in de BGV-sector geëvalueerd. Uit de evaluatie is naar voren gekomen dat het mogelijk is om de uitkering te verhogen en de dienstjaren voorwaarde te verlagen.

 

Uitkering

Door de aanpassing van de uitkering naar de maximale wettelijke RVU-uitkering per 1 januari 2023 wordt deze verhoogd van  € 1.874,- naar € 2.037,- bruto per maand. Naast de zwaarwerkregeling, kun je er voor kiezen om pensioen naar voren te halen. Wil je hier meer over weten? Neem contact op met de Servicedesk.

 

Voorwaarde dienstjaren

De huidige voorwaarde is dat je minimaal 20 jaar in de sector moet hebben gewerkt. Vanaf 1 april 2023 wordt dit verlaagd naar 18 jaren.

Kom jij door de nieuwe voorwaarde in aanmerking voor de zwaarwerkregeling? Dan krijg je een brief van het Pensioenfonds Vervoer.

 

Info

Wil je meer lezen over de zwaarwerkregeling in het vervoer? Dan kan op de website van HZC of de website van de zwaarwerkregeling.

 

Contact HZC

Wil je aanvullende informatie of hulp bij de berekening of aanvraag van de regeling en/of het pensioen? Neem contact op met de Servicedesk, zij kunnen jou helpen met een pensioen gericht op jouw wensen. Dit kan telefonisch via: 030-6006070 of per mail via servicedesk@hzc.nl.