Uitslag van de poll: Ben of ken je een herintredende machinist?

17/04/2023

Afgelopen maand heeft de poll (vraag) onder de leden uitgestaan met de stelling: Er is een groot tekort aan machinisten. We horen steeds vaker dat bedrijven vragen aan oud-machinisten, die ander werk zijn gaan doen of gepensioneerd zijn, of zij weer als machinist willen komen werken. In loondienst of als zzp’er. Ken je iemand die in de afgelopen twee jaar weer terug het machinistenvak is ingegaan of zou je dit zelf overwegen?

Er hebben 75 leden gereageerd op deze poll. Van deze 75 mensen kenden er 26 (35%) geen ex-machinisten die weer terug het vak zijn ingegaan. Er waren 21 mensen (28%) die deze stap zelf gemaakt hebben of een ex-machinist kenden die terug het vak is ingegaan. Tot slot gaven 28 mensen (37%) aan zelf te overwegen deze stap te maken. De uitkomsten zijn interessant in de zin dat er dus zeker leden zijn die terug in het vak zijn gekeerd of overwegen dat te doen. Deze gesignaleerde ontwikkeling blijkt dus inderdaad plaats te vinden. Of dit in grote mate gebeurt, kunnen we op basis van deze uitslag op dit moment niet vaststellen vanwege het nog wat lage aantal reacties.

We horen echter graag jullie mening over allerlei zaken die spelen, dus we gaan door met het uitzetten van polls onder leden om jullie mening op te halen. Op onze website staat de volgende poll al voor jullie klaar. Deze keer vragen we je welke factoren volgens jou invloed hebben op de veiligheid in de bouw- en infrasector. DOE JE OOK MEE?!