Week van de veiligheid - afvalbranche

01/06/2023

Onder het motto ‘we werken veilig of we werken niet’ organiseert de Afvalbranche van 5 tot en met 9 juni de Week van de Veiligheid. Tijdens deze week wordt veilig en gezond werken centraal gezet.

 

Acties

Veel organisaties verspreid over het land vragen in deze week extra aandacht voor veiligheid en gezondheid. Zo organiseert Cyclus (afvalverwerking voor de gemeente in de regio Gouda) een Safety Keet op het terrein een extra gezonde weekmenu, wordt er een bureaufiets uitgetest. Een onklaar voertuig op ons terrein en de collega’s gaan achterhalen wat er nog moet gebeuren om op pad te kunnen. Ook valt onze jaarlijkse zomerbarbecue samen tijdens deze week. Afvalzorg (afvalverwerking provincie Flevoland) gaan extra aandacht besteden aan kinderen, deze kunnen tijdens de vakantie “meehelpen” bij het wegbrengen van afval. Indaver (afvalbeheer van industrie en gemeenten. Industrieel en gevaarlijk afval) werken het thema vallen en struikelen en blootstelling aan (biologische) agentia (virussen, bacteriën e.d.) en persoonlijke hygiëne.

 

Zelfs internationaal

Ook Renewi doet ook dit jaar weer over de gehele breedte mee. Dat betekent alle onderdelen in Nederland, maar ook in het buitenland (Europa). Op elke locatie is er een Safety Carrousel met een soort van Veiligheidswasstraat. Twence (afvalverwerking provincie Overijsel) organiseert een veiligheidsmarkt met meerdere marktkramen met een breed assortiment veiligheids- en gezondheidsonderwerpen.