Ondersteuningsfonds nog steeds springlevend

23/06/2023

Het Ondersteuningsfonds (OSF) bestaat 70 jaar!

 

Het OSF, opgericht in 1953 door leden van HZC, is nog steeds springlevend. Het fonds bestaat van donaties en biedt leden, die het nodig hebben, tijdelijke hulp. Niet alleen financiële hulp, in de vorm van leningen of schenkingen, maar ook sociale hulp, zoals de OSF-activiteiten.

 

OSF-activiteiten

Ieder jaar biedt het OSF 3 gesponsorde activiteiten aan. Twee of drie afdelingen organiseren samen voor hun uitkeringsgerechtigde leden een leuke activiteit in de regio. Dit jaar zijn er twee activiteiten georganiseerd en met succes. Wil je ook met de leden van jouw afdeling een leuke dag hebben? Er is nog ruimte voor een aanvraag in 2023 of alvast voor 2024. Vraag jouw afdeling ernaar of stuur een mail naar jouw rayonbestuurder. De contactgegevens vindt je hier 

 

OSF in De Machinist

Naar aanleiding van het 70-jarig jubileum zijn enkele OSF-bestuursleden geïnterviewd. In de komende De Machinist vertellen zij over wat het OSF voor leden kan betekenen en over hun persoonlijke motivatie om zich hiervoor in te zetten.

 

Bij deze uitgave van De Machinist is ook weer de jaarlijkse OSF-brief bijgesloten. Ter herinnering aan wat het OSF doet, maar ook om je aan te sporen om te blijven doneren. Zoals bekend moet het OSF het hebben van donaties. Doneren kan op verschillende manieren: veel leden doneren jaarlijks via een doorlopende machtiging, maar we ontvangen ook donaties van werkgevers of leden, die een ‘gelukje’ hebben, of, zoals laatst, een afscheid vieren en in plaats van cadeaus hun gasten vragen om een donatie aan het OSF te doen.

 

OSF doet

Het OSF gaat met de tijd mee en denkt met HZC na over hoe we nog meer leden kunnen helpen in deze dure tijden. We horen regelmatig dat ook onze leden het financieel zwaar hebben. Hiervoor biedt HZC samen met het OSF de budgetondersteuner aan, die je anoniem kunt bellen voor een luisterend oor of een advies. Lees meer over de budgetondersteuner en hoe je in contact komt op onze website