Wijziging in cao voor uitzendkrachten

13/07/2023

Per 1 juli 2023 worden er wijzigingen doorgevoerd in de cao voor uitzendkrachten, waardoor uitzendkrachten met een uitzendbeding beter zijn beschermd tijdens ziekte.

 

Uitspraak Hoge Raad

De Hoge Raad heeft onlangs de uitspraak gedaan dat een arbeidsovereenkomst van een uitzendkracht niet direct mag eindigen vanwege ziekte of na een arbeidsongeval. In de cao voor uitzendkrachten is nu opgenomen dat een uitzendovereenkomst met uitzendbeding niet automatisch eindigt wanneer je ziek wordt en hierdoor niet kunt werken, maar dat de overeenkomst doorloopt tot aan de afgesproken einddatum. Ook eindigt de uitzendovereenkomst met uitzendbeding niet meer wanneer de inlenende partij jou niet meer wil inlenen terwijl je ziek bent.

 

Waar je recht op hebt

Met een uitzendovereenkomst (met of zonder uitzendbeding) heb je wanneer je ziek bent de eerste 52 weken recht op 90% van jouw loon (maar minimaal het minimumloon). Vanaf week 53 t/m week 104 heb je recht op 80% van jouw loon.

 

Contact HZC

Voor vragen over deze wijziging van de cao, loondoorbetaling tijdens ziekte of algemene vragen over de cao, kun je contact opnemen met de Servicedesk. Dit kan via 030-6006070 of per mail aan servicedesk@hzc.nl.