Van 'isolatieoffensief' tot opheffen stikstofregels: dit schrijven partijen over de bouw

25/10/2023

Wat vinden politieke partijen over de belangrijkste bouwthema's? Cobouw las de partijprogramma's en zette de standpunten op een rij.

 

Over nieuwe locaties voor nieuwbouw zullen politieke partijen het misschien niet snel eens worden. De voorkeur voor duurzame bouwmaterialen is dan weer een minder grote splijtzwam. En ook de (betaalbare) huursector is deze verkiezingsperiode een hot item, met veel aandacht voor de middenhuur.

In aanloop naar de vorige Tweede Kamerverkiezingen in 2021 was het nog de vraag of er een woonminister moest komen. Daar is nu geen discussie meer over. Politieke partijen willen de bewindspersoon juist meer werk geven. Dat verbaast niet. Onder de kabinetten van premier Mark Rutte werd een grillig woonbeleid gevoerd. Volgens een peiling van Ipsos zetten Nederlanders de woningmarkt, na 'kosten van levensonderhoud' en 'gezondheidszorg', bovenaan hun lijstje met belangrijke verkiezingsthema's.

 

Lees het volledige artikel op de website van Cobouw

Dit artikel uit Cobouw krijg je cadeau van HZC. Via bovenstaande link kan je het lezen voor een periode van 72 uur. Binnen deze 72 uur kan je dit artikel onbeperkt lezen totdat de link niet meer geldig is. Wil je een artikel na deze 72 uur nog lezen, maak dan een gratis account aan of kies voor een abonnement.