15 november laatste kans om een STAP-budget aan te vragen!

07/11/2023

Sinds 1 januari 2022 is het niet meer mogelijk om scholingskosten af te trekken bij de aangifte inkomstenbelasting. Maar daar is wel een nieuwe regeling voor in de plaats gekomen, het STAP-budget. Als werkende of werkzoekende kun je tot € 1.000 per jaar STAP-budget aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie loopt tot en met 31 december 2023. 15 november aanstaande is de laatste kans om subsidie voor je scholing kunt aanvragen.

 

Budget van € 1.000,-

Iedereen in Nederland die werkt of werkzoekende is, kan per 1 maart een opleidingsbudget aanvragen van maximaal € 1.000,- per jaar. Zo kun je bijvoorbeeld een leuke cursus gaan volgen om je vak bij te houden. Misschien wil je jezelf gaan verdiepen in een specialisatie. Of kun je bijvoorbeeld kijken of je iets heel anders misschien ook leuk vindt!

Is de cursus of opleiding je hebt uitgezocht duurder dan € 1.000,-? Dan betaal je het restant zelf. Je zou natuurlijk ook in overleg met je werkgever kunnen gaan of zij het verschil willen betalen.

 

Cursussen en opleidingen

Ben je benieuwd of er voor jou ook wat leuks tussen zit? Je kunt alle cursussen en opleidingen hier terugvinden.

 

Aanmelden opleiding

Wil je gebruik maken van deze regeling? Dan kun je via UWV de aanvraag indienen. Hiervoor is er een portaal gemaakt. Het STAP-portaal kun je hier vinden.  Je moet voordat je het STAP-budget kunt aanvragen, een STAP-inschrijvingsbewijs hebben. Dit krijg je van de opleider per mail toegestuurd. Na afloop van je opleiding of cursus, moet je het bewijs van deelname uploaden in het portaal.

 

Wees er snel bij!

Er is per jaar een budget beschikbaar van € 218 miljoen. Dit lijkt veel, maar in de praktijk is er maar plek voor ongeveer 300.000 werkenden en werkzoekenden. Met 9 miljoen werkenden in Nederland kan het dus snel gaan!

 

Meer informatie

Op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie over het STAP-budget. Heb je nog vragen over het STAP budget of over andere subsidies voor (om)scholing? Neem dan contact op met de Servicedesk via 030-6006070 of servicedesk@hzc.nl.