Scholingsvouchers GGI-sector beschikbaar

09/11/2023

Met de regeling scholingsvouchers 2023/2024 is er voor ondernemers binnen de cao Groen, Grond en Infrastructuur maximaal € 3.000,- per bedrijf beschikbaar voor trainingen die werknemer en werkgever samenbrengt. Je word daarin begeleid door een onafhankelijke scholingscoach. 

 

Sociale partners 

Deze regeling bestaat omdat de sociale partners van de sector het belangrijk vinden dat je blijft leren. Door te leren ontstaan nieuwe ideeën, nieuwe vaardigheden en blijf je scherp. Daarom stellen de sociale partners Vakvereniging HZC, Cumela, CNV Vakmensen en FNV Agrarisch Groen samen € 100.000,- beschikbaar voor deze regeling.

 

Hoe werkt het? 

  1. Werknemer en werkgever kiezen in goed overleg een relevante training die hen allebei verder brengt de komende jaren. De gekozen training is relevant voor het bedrijf én sluit aan op het ontwikkelingsperspectief van de individuele medewerker.
  2. De werkgever geeft zich op voor deelname aan de regeling scholingsvouchers, voordat de training van start gaat.
  3. Zodra bekend is, dat er subsidie beschikbaar is, maakt de scholingscoach een afspraak met de werknemer en leidinggevende voor een ontwikkelgesprek. 
  4. De scholingscoach stelt het Persoonlijk Ontwikkel Plan op en bewaakt de voortgang. Daarna start de training/opleiding. 
  5. Wanneer de opleiding goed is afgerond, wordt het bedrag van de opleiding uitgekeerd aan de werkgever 

 

Deel dit bericht dus vooral met je werkgever! Meer informatie is te vinden op de website van Cumela

 

Bron: Cumela