Verdien met je vakbondscontributie!

23/11/2023

Per jaar betaal je een bepaald bedrag aan vakbondscontributie. Maar wist je dat je een gedeelte van de betaalde contributie kunt terugverdienen?  

Het is namelijk mogelijk om de door jou betaalde vakbondscontributie te verrekenen met het brutoloon of een bruto vergoeding die je van jouw werkgever krijgt. Als je werkgever het bedrag van de contributie met een bruto vergoeding verrekent, betaal je over dat deel van de vergoeding geen inkomstenbelasting. Dit kan al gauw een voordeel van 40% opleveren! Waar wacht je nog op? 

 

Regeling in de cao 

Als je onder een cao werkzaam bent waarin afspraken zijn gemaakt over de verrekening van de vakbondscontributie, en er is ruimte in de werkkostenregeling, dan is jouw werkgever verplicht aan jouw verzoek tot verrekening mee te werken. Is er geen cao van toepassing? Of kun je in jouw cao hierover niets terugvinden? Dan kun je bij de Servicedesk navragen of deze regeling ook voor jou geldt.  

Voor de bouw-cao geldt een aparte regeling. In de bouw-cao is er een vaste vergoeding afgesproken waar je recht op hebt. Dit is € 54,92 netto per jaar (2023).  

 

Downloaden 

Het enige wat je hoeft te doen is een formulier downloaden in de online omgeving van www.hzc.nl. Dit formulier invullen en inleveren bij je werkgever. Je werkgever zorgt voor de verrekening via je loonstrook. 

Kun je niet inloggen maar wil je wel gebruik maken van deze regeling? Neem contact met ons op. Dit kan telefonisch via 030 - 600 60 70 of mail naar info@hzc.nl.