Jubilarissenavond van afdeling West-Friesland en afdeling Kennemerland

21/11/2023

Op vrijdagavond 17 november 2023 vond de huldiging plaats van de Jubilarissen van afdeling West-Friesland en afdeling Kennemerland in de Alkmaarse Poort te Alkmaar. Er waren in totaal 28 aanwezigen.

 

De avond werd begonnen met een presentatie door Joop van der wal van het opleidingscentrum Cresendo te Hoorn. In zijn presentatie ging Joop uitgebreid in op allerlei aspecten van veiligheid maar ook op de vraag wat is nu een goed vakman?  Een goed vakman is, zo gaf Joop aan, iemand die niet alleen zin vak verstaat maar ook ten alle tijden veilig weet te werken en als dat niet meer kan, ook zelf aangeeft dat hij zijn werksituatie niet veilig vindt. Met ludieke foto’s toonde Joop werk situatie aan waarvan de zogenaamde vakman meende dat deze werksituatie veilig was.  Daarbij kwamen werksituaties naar voren die meer aan een circusact deden denken dan aan professioneel vakmanschap, maar toch bleek dit realiteit te zijn. De boodschap van Joop was wees je bewust van waar je mee bezig bent en de risico’s die je op kan lopen als het mis gaat.

Tenslotte blijken veel ongelukken op de werkvloer plaats te vinden door het automatisch en routinematig handelen en of het snel en praktisch even willen fixen van zaken. De boodschap is altijd wees je bewust van waar je mee bezig bent en zeg nee tegen een situatie die je niet veilig vindt!

 

Na de presentatie was er een korte pauze waarna er overgegaan werd tot de huldiging van de Jubilarissen.  Voor beide afdelingen waren er 11 jubilarissen, bestaande uit 25 jarige, 40, jarige, 50 jarige, 60 jarige en 65 jarigen Jubilarissen!

De 25 jarige Jubilarissen:

R. Koster, R. Meurs, R. Pasma, J. Plak en W. Veen.

De Jubilarissen van 40, 50, 60 en 65 jaar:

J. van den Berg, F. Bromet, J. Pols, L. de Kock, C. Verlaat en J. Schipper.

 

Na de feestelijke huldiging van de jubilarissen werd er over gegaan tot de loterij waar leuke prijzen mee te winnen waren. Met veel plezier werd er deelgenomen en een aantal gelukkigen gingen met behoorlijk wat prijzen huiswaarts.

Al met al was het een hele gezellig avond en werd er nog met een drankje aan de bar afgesloten waarop eenieder huiswaarts keerde.

Voor de liefhebbers hieronder alle foto's van deze avond!