Extra inkomsten december, lagere WW-uitkering in januari

01/12/2023

Als je werkt naast jouw WW-uitkering, dan krijg je in december misschien een eindejaarsuitkering of dertiende maand. Of je krijgt 2 keer loon als je per 4 weken wordt betaald. Door deze extra inkomsten ontvang je in januari minder of geen uitkering.

 

Eindejaarsuitkering en dertiende maand

Krijg je een eindejaarsuitkering of dertiende maand in december? Dan vul je deze extra inkomsten in op de Inkomstenopgave die begin januari voor je klaarstaat. Je vult het sv-loon in dat op uw loonstrook van december staat. Hier is jouweindejaarsuitkering of dertiende maand al bij opgeteld.

 

Loon per 4 weken

Als jouw loon per 4 weken wordt betaald, dan ontvangt je begin én eind december loon. Dat komt doordat loonperiode 12 en 13 allebei in december eindigen. Tel het sv-loon van deze periodes bij elkaar op en vul het totaalbedrag in op de Inkomstenopgave die begin januari voor je klaarstaat.

 

De hoogte van jouw uitkering

UWV berekent de hoogte van uw uitkering op basis van jouw inkomsten. Zijn jouw inkomsten in december hoger dan normaal? Dan krijg je in januari een lagere uitkering. Je krijgt geen uitkering als jouw inkomsten hoger zijn dan 87,5% van jouw WW-maandloon.

 

Bron: UWV