HZC-Kerstdonatie 2023 voor Stichting Bouwmachines van Toen

15/01/2024

Al geruime tijd sturen wij geen kerstkaarten naar onze relaties. In plaats daarvan gebruiken we de besparingen om een kerstdonatie te schenken aan een landelijk goed doel. In voorgaande jaren hebben we ons hart laten spreken door te doneren aan organisaties als de hospicebeweging, het brandwondencentrum en de voedselbank.

Dit jaar hebben we met trots besloten om onze kerstdonatie dicht bij huis te houden en toe te wijzen aan een doel dat ons bijzonder nauw aan het hart ligt: de Stichting Bouwmachines van Toen. HZC heeft dit doel zorgvuldig gekozen vanwege de prachtige missie van de stichting, met name het behoud van het erfgoed van GWW-materieel door middel van hun museum.

Het streven om historisch materieel in oude glorie te herstellen, werkend tentoon te stellen en toegankelijk te maken voor zowel jong als oud, spreekt ons enorm aan. Wij waarderen de inzet van de Stichting Bouwmachines van Toen om het museum tot een dynamische plek te maken, waar het verleden levendig wordt gehouden en een educatieve ervaring biedt aan bezoekers van alle leeftijden.

Namens de ledenraad willen we onze oprechte waardering uitspreken voor de toewijding van de vrijwilligers van de Stichting Bouwmachines van Toen. Wij hopen dat deze kerstdonatie een waardevolle bijdrage zal leveren aan het voortbestaan en de groei van het museum.

We beseffen dat het succes van een dergelijk museum afhangt van toegewijde vrijwilligers met de juiste kennis, en we juichen de inspanningen toe om het culturele erfgoed van het GWW-materieel levend te houden. We hopen dan ook dat het museum ook in het nieuwe jaar blijft boeien en inspireren.

In een hartverwarmende reactie van de Stichting Bouwmachines van Toen laten zij weten: "Wat een mooi gebaar van de HZC! Daar zijn we met zijn allen ontzettend blij mee, een geweldig begin van het nieuwe jaar. Uiteraard zullen we de kerstdonatie goed besteden, we hebben nog vele wensen die we willen realiseren."

Ook benadrukken ze hun voortdurende steun aan HZC, waarbij ze terugblikken op een mooie gebeurtenis in hun museum afgelopen jaar. Wij kijken uit naar een voortdurende samenwerking en wensen de Stichting Bouwmachines van Toen veel succes in hun missie.