Actie 27 maart 2024 voor behoud zwaarwerkregeling

15/03/2024

De zwaarwerkregeling en andere regelingen voor vervroegde uittreding dreigen te stoppen! In sommige cao’s is afgesproken dat de wil er is om deze regelingen ook in de toekomst mogelijk te maken, maar dan wel onder voorbehoud dat de wettelijke RVU-regeling (regeling vervroegde uittreding) verlengd wordt.

Zonder deze RVU-regeling wordt de zwaarwerkregeling in o.a. de Bouw & Infra onbetaalbaar en stopt dit. Als wij met zijn allen niet in actie komen dan kunnen werknemers met zware beroepen straks niet meer eerder stoppen en moeten ze door blijven werken tot hun pensioendatum.

 

Grote vakbondsactie 27 maart 2024

HZC vindt het urgent dat de regeling blijft bestaan en doet daarom mee met de grote vakbondsactie van 27 maart op het Malieveld in Den Haag. Deze actie is onder coördinatie van de landelijke politiebonden. Bonden uit andere zwaar werk sectoren zoals Bouw & Infra zijn gevraagd om mee te doen.

In de mars kunnen per sector een paar voertuigen meerijden bijvoorbeeld een trekker, shovel of bulldozer. Dus kun je dit regelen, laat dit ook even aan ons weten. En ook de vraag om voor de sector herkenbare kleding c.q. uniformen te dragen.

 

Doe mee aan deze actie als jij ook vindt dat de zwaarwerkregeling moet blijven. Deel deze pdf of de pagina met je collega's!

 

Wanneer: 27 maart 2024

Waar: Malieveld, Den Haag

Programma:

  • 10.30 uur: verzamelen op het Malieveld
  • 12.30 uur: start mars van werknemers zwaarwerk-sectoren
  • 14.00 uur: terug op het Malieveld
  • 15.00 uur: afsluiting actie

Hoe: Meld je aan via info@hzc.nl. Na je aanmelding ontvang je aanvullende informatie over deze dag.