Budget Zwaarwerkregeling Metaal en Techniek op

20/03/2024

De cao Metaal en Techniek heeft ook een zwaarwerkregeling, de RVUMT. Sinds 12 maart 2024 geldt er een wachtlijst voor nieuwe aanvragen van de zwaarwerkregeling.  

De RVUMT is er voor werknemers die werkzaam zijn bij bedrijven die vallen onder de cao Metaal en Techniek. Wil je meer weten over wat deze regeling precies inhoudt? Neem dan contact op met de Servicedesk of neem een kijkje op deze pagina.  

 

Wachtlijst nieuwe aanvragen? 

De regeling was zo succesvol dat het budget op is, voor nieuwe aanvragen geldt er dus een wachtlijst. Er is helaas niet bekend of en wanneer er nieuw budget beschikbaar komt voor nieuwe aanvragen.  

Je kunt al wel alvast je aanvraag indienen, als je in aanmerking komt voor de regeling. Je zult dan op de wachtlijst worden geplaatst. Als er nieuw budget beschikbaar wordt gesteld, dan worden de aanvragen op volgorde van binnenkomst behandeld. 

Ontvang je nu al de uitkering van de zwaarwerkregeling? Dan blijf je de uitkering gewoon ontvangen tot aan je AOW-gerechtigde leeftijd. Voor jou verandert er gelukkig dus niets.

 

Contact HZC 

Heb je vragen over de zwaarwerkregeling van de sector Metaal en Techniek, over de wachtlijst of wil je de zwaarwerkregeling aanvragen? Neem dan contact op met de Servicedesk. Zij kunnen je vragen beantwoorden. Dit kan via 030 – 600 60 70 of servicedesk@hzc.nl

 

Zoals je merkt zijn de zwaarwerkregelingen succesvol én noodzakelijk, toch dreigen deze regelingen te stoppen. Onacceptabel vindt HZC en andere bonden. Daarom is er op 27 maart 2024 een grote vakbondsactie. Kom ook in actie!