Grote infraprojecten komen nog geen steek verder door onduidelijkheid stikstof

11/04/2024

Ook wegenbouwprojecten die niet gepauzeerd zijn, komen voorlopig moeilijk van de grond. De planningen blijven onduidelijk door het stikstofdossier.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ziet nog steeds geen mogelijkheden om gepauzeerde infrastructuurprojecten te herstarten. Ook voor kleinere aanlegprojecten die wel verkend en voorbereid werden, is nog geen nieuwe planning beschikbaar. Die planningen zijn afhankelijk van ontwikkelingen op stikstofgebied, zo blijkt uit een voortgangsrapportage over de tweede helft van vorig jaar.

 

Stikstofstilstand

Een deel van de projecten die in de voortgangsrapportage worden genoemd, is sinds halverwege vorig jaar gepauzeerd. Minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) zette toen zeventien nieuwe aanlegprojecten in de ijskast, vanwege een gebrek aan stikstofruimte, financiële middelen en personeel.

 

Lees het volledige artikel op de website van Cobouw

Dit artikel uit Cobouw krijg je cadeau van HZC. Via bovenstaande link kan je het lezen voor een periode van 72 uur. Binnen deze 72 uur kan je dit artikel onbeperkt lezen totdat de link niet meer geldig is. Wil je een artikel na deze 72 uur nog lezen, maak dan een gratis account aan of kies voor een abonnement.