Juni/juli: extra controles arbeidsinspectie

27/05/2024

De NLA (Nederlandse Arbeidsinpectie) heeft aangekondigd de komende maanden met 200 inspecteurs grootschalige controles uit te voeren op bouwplaatsen. De focus van de werkzaamheden ligt op hijsen en heffen.
 

HZC juicht het toe dat de NLA met deze inspecties laat zien dat het serieus werk maakt van de veiligheid in het verticaal transport. Als de inspectie bij jouw op het werk komt, betekent dat dus niet dat er geklaagd is over de veiligheid bij jullie op de bouwplaats. De inspectie maakt elk jaar een programma, waar ze in korte tijd veel bedrijven van een sector met hoog risico bezoekt. Dit jaar komen ook de stratenmakers nog aan de beurt.


De bezoeken zijn onaangekondigd. Werkgevers en werknemers zijn verplicht mee te werken en vragen van de inspecteurs te beantwoorden. In bijgaande nieuwsbrief van de VVT zie je waar de inspectie speciaal op let. Lees dit goed en – als je twijfels hebt of alles bij jullie volgens de regels gaat – bespreek het met je werkgever. Nù heb je de kans om zaken die over veiligheid gaan bij je werkgever aan te kaarten!


Samen kunnen we er nu voor zorgen dat we werken volgens dit motto:


Hijs veilig of hijs niet!