VTC start met praktijkgerichte bedrijfsschool voor kraanmonteurs

21/03/2012

Verticaal Transport Centrum in Barneveld en praktijktrainer PTC-plus in Ede starten vanaf september met een bedrijfsschool voor de opleiding voor monteurs van kraanverhuurbedrijven. De opleiding aan de nieuwe school wordt gekenmerkt door praktijkgericht onderwijs. Daarmee sluit de cursus volgens de organisatoren perfect aan op de beroepspraktijk en op de belevingswereld van de kandidaten.

 

Kraanverhuurbedrijven hebben behoefte aan de instroom van branche-specifiek opgeleide monteurs. Het bedrijfsleven wil onafhankelijker kunnen opereren en de bedrijfszekerheid van het dure materieel verbeteren.


Om de instroom van nieuwe en bekwame technici snel en doeltreffend te bewerkstelligen heeft VTC samenwerking gezocht met praktijkopleider PTC-plus in Ede.
De bedrijfsschool leidt op voor een wettelijk erkend diploma op MBO-niveau 2 of 3, met doorstromingsmogelijkheden naar de niveaus 4 en 5.

Learning by doing.


Bedrijfsschool VTC/PTC-plus kent een bijzonder didactisch concept, dat geheel uitgaat van trainen in de praktijk, aangeduid met 'Learning by doing'. PTC-plus in Ede is gespecialiseerd in het concept 'Learning by doing' en haalt daarmee onder andere successen in andere bedrijfsscholen in de mobiele techniek. Voor de officiële erkenning van de opleiding heeft PTC-plus samenwerking met het ROC Aventus in Apeldoorn.
 

Meer info: www.vtc.nl

 

Bron: MaterieelMarkt