Hoe vraag ik mijn tegoeden van het Tijdspaarfonds tussentijds op?

03/10/2019

De tegoeden van het Tijdspaarfonds zijn op 3 manieren op te vragen:

  1. Download het formulier “Tijdspaarfonds Bouw” van onze website. Dit formulier is te vinden onder Downloads en dan Formulieren en Brieven.
  2. Stuur een mail aan Tijdspaarfonds@hzc.nl en vermeld hierin uw registratienummer, uw naam en het bedrag dat u wilt opnemen (gespecificeerd op Vakantietoeslag, Vakantiedagen, Duurzame Inzetbaarheid of Spaaruren).
  3. Download de gratis App van HZC vanuit de App store en via de App kunt u dan een digitale aanvraag doen. U kunt het digitale formulier vinden bij “Service en Contact”, onder het kopje “Servicedesk”.

 

Waar staat bij het Tijdspaarfonds de duurzame inzetbaarheid (DI) voor?

Op 1 januari 2016 is er een saldo toegevoegd aan het Tijdspaarfonds, het saldo duurzame inzetbaarheid. Het saldo DI is bedoeld om langer in de bouw-cao te kunnen blijven werken. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door een opleiding te volgen en deze te bekostigen met het saldo DI. Of bijvoorbeeld extra vakantiedagen aan te kopen met het saldo.

Wat zit er precies in het saldo DI? In het saldo DI zit het volgende:

•           Geldwaarde van 2 scholingsdagen;

•           Een bepaald percentage vanwege afbouw van de seniorendagen;

•           Vroegere jaarlijkse levensloopuitkering.

Het is mogelijk om dit saldo tussentijds op te nemen, maar u kunt dit saldo ook laten staan voor wanneer u het nodig heeft om bijvoorbeeld vakantiedagen aan te kopen.

 

Hoe wijzig (of voeg) ik mijn rekeningnummer (toe) bij het Tijdspaarfonds?

Dit kan door een e-mail te sturen met uw gegevens naar administratie@tijdspaarfondsbouw.nl. Vergeet niet uw volledige IBAN door te geven. Als u uw gegevens niet kunt of wilt mailen, kunt u ook de gegevens per post toesturen:

 

Tijdspaarfonds Bouw & Infra

Postbus 8700

1005 AS Amsterdam

 

Let op! Het kan enige tijd duren voordat uw (nieuwe) rekeningnummer is toegevoegd door het Tijdspaarfonds.