Tijdspaarfonds

Bij het Tijdspaarfonds staat voor Bouwplaatsmedewerkers het volgende gereserveerd:

  • Saldo vakantietoeslag (8%)

  • Saldo dagen (18 dagen in totaal)

  • Saldo spaaruren

  • Saldo duurzame inzetbaarheid

Voor werknemers die deelnemen aan het Tijdspaarfonds en die werkzaam zijn onder de UTA, gelden andere reserveringen.

 

Spaaruren

In periodes waarin veel werk is, worden overuren gemaakt om de gespaarde uren in te zetten tijdens periodes met minder werk. Werknemers kunnen worden verplicht tot de opbouw van 80 spaar-uren per kalenderjaar. Het gaat om maximaal 3 overuren per week en maximaal 64 overuren per jaar. Voor de infra kunnen dit 160 spaaruren per jaar zijn. Het gaat om maximaal 5 overuren per week en maximaal 128 overuren per jaar. De opbouw kan via overwerkuren en/of met inleg van reisuren. De uren worden gestort in het Tijdspaarfonds. Voor meer informatie over de regeling kun je contact opnemen met de Servicedesk.

 

Duurzame inzetbaarheid

In januari 2016 is het saldo Duurzame Inzetbaarheid toegevoegd aan het Tijdspaarfonds. Het saldo is bedoeld om gezond en met plezier in de bouwsector te blijven werken. Maar wat kun je ermee?

Je kunt het saldo gebruiken om extra vakantiedagen te kopen, om een leuke opleiding of cursus te volgen en nog heel veel meer. Je hebt zelf de keuze wat je met jouw saldo doet! Is HZC jouw uitbetalingskantoor? Dan kun je de uitbetaling van het saldo via HZC laten lopen.

Wil je ook de tegoeden van de Duurzame Inzetbaarheid opnemen, stuur dan even een mail met je naam, registratienummer en het op te nemen bedrag, aan tijdspaarfonds@hzc.nl. Je kunt ook gebruik maken van de HZC-app.

 

Jaarlijkse uitkering

Het tegoed van het “Saldo Dagen” en het "Saldo Vakantietoeslag", wordt jaarlijks in de maand mei uitgekeerd. 

 

Opnemen van de tegoeden

Je kunt de tegoeden makkelijk opnemen met een verzoekje via de HZC-app, per mail of als je gebruik maakt van het opnameformulier

We hebben je registratienummer nodig en informatie over welk saldo, of saldi dat je op wilt nemen.

 

Heb je vragen over het Tijdspaarfonds? Neem dan contact op met de HZC Servicedesk: 030-6006070 of servicedesk@hzc.nl.