Onderzoek smartphone-gebruik voor werk en de werk/privé balans

20/09/2022

We gebruiken onze smartphone tegenwoordig altijd en overal: privé, maar ook voor werk. Smartphones zijn heel handig en brengen ons veel voordelen, maar er kunnen ook nadelen zijn. Zo kan de smartphone ervoor zorgen dat je het gevoel hebt dat je altijd beschikbaar moet zijn voor collega’s en snel moet reageren op werkgerelateerde berichten. Iedereen gaat daar anders mee om: sommigen vinden het juist fijn dat ze ook ’s avonds en in het weekend hun werkmail kunnen checken, terwijl anderen vinden dat werk en privé gescheiden moeten blijven. Maar wat doet dat smartphonegebruik buiten standaard werktijden nu eigenlijk met ons welzijn?

De Universiteit Tilburg doet onderzoek naar smartphonegebruik voor werk en de werk/privé balans en de onderzoekers doen in dat kader graag een beroep op jullie medewerking.

 

Wat houdt dat onderzoek in?

• Het bijhouden en (mogelijk) inperken van je smartphonegebruik voor werk met behulp van de Unpluq-app van 17 t/m 30 oktober 2022;
• Het invullen van enkele korte enquêtes (ongeveer 15 min.) waarin wordt gevraagd naar je algemene smartphonegebruik, je persoonlijkheid, je welbevinden en je productiviteit.

 

Wat levert het jou op?

• Drie maanden gratis gebruik van de Unpluq-app na deelname aan het onderzoek;
• Kans op een van de tien Bol.com-waardebonnen ter waarde van €50,- (verloot onder de deelnemers);
• Inzage in de algemene bevindingen die het onderzoek opleveren;

Om mee te kunnen doen moet je in het bezit zijn van een smartphone (iPhone of Android); is je smartphonegebruik niet technisch beperkt en ben je bereid van 17 t/m 30 oktober 2022 je smartphonegebruik bij te houden en het gebruik van (zelfgekozen) apps voor werk buiten werktijd in te perken met behulp van de Unpluq-app.

 

Geïnteresseerd?

Schrijf je in voor 1 oktober via deze link.
Alle data worden geanonimiseerd en volgens AVG regels behandeld.

Bij voorbaat dank namens Ivana Vranjes, Assistant Professor van de Tilburg University.